Foto: SVT

Socialförvaltingen tömdes på personal inför demonstration

Uppdaterad
Publicerad

Inför en demonstration utanför socialförvaltningen i Karlskrona, tömdes lokalerna på personal. Uppemot 100 personer lämnade förvaltningen för att arbeta någon annanstans medan demonstrationen pågick.

Det var vid 13-tiden som ett 60-tal personer samlades utanför socialförvaltningen för att genomföra en planerad demonstration mot ett beslut i ett socialärende.

Socialförvaltningens lokaler var dock tomma på personal under demonstrationen, efter ett beslut av förvaltningschefen, skriver Sydöstran.

– Vi gjorde en riskbedömning och det här är en situation vi inte är vana vid, säger socialförvaltningens chef Claes Wiridén till tidningen.

Det var uppemot 100 personer som flyttades och arbetade i en annan lokal.

Enligt tidningen var det i onsdags en liknande demonstration som upplevdes som hotfull av personalen på förvaltningen. Demonstrationen under fredagen ska däremot ha varit lugn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.