”Vi vet att många har en ansträngd ekonomi just nu och syftet med beslutet är att underlätta för hushållen”, säger Birgit Birgersson Brorsson (S), kommunstyrelsens ordförande. Foto: SVT/Arkiv

Efter inflationen: Sölvesborg ger uppskov på kommunala fakturor

Uppdaterad
Publicerad

På grund av den pressade hushållsekonomin ger Sölvesborg anstånd med inbetalningar av kommunal service. Uppskovet gäller under våren och fattades under tisdagens möte i kommunstyrelsen.

Bakgrunden är den höga inflationen och energipriserna.

– Vi vet att många har en ansträngd ekonomi just nu och syftet med beslutet är att underlätta för hushållen, säger Birgit Birgersson Brorsson (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Innan sista april

Uppskovet gäller kommunala fakturor för barnomsorg, hemsjukvård och hemtjänst samt kostavgifter inom korttidsboende och -tillsyn, och kan beviljas till och med den sista april i år.

– Vi uppmanar även att man kontaktar kommunens budget- och skuldrådgivare om man ser ett behov av att se över sin privatekonomi. Det finns saker att göra för att få kontroll över en ansträngd ekonomi, säger Kith Mårtensson (M), kommunstyrelsens vice ordförande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.