Foto: SVT

Sölvesborg ser över säkerheten

Uppdaterad
Publicerad

På grund av en ökad hotbild mot Sölvesborgs kommunhus kommer nu en säkerhetsutredning att genomföras. I förlängningen kan det leda till att väktare anställs på heltid.

Den senaste tiden har Sölvesborgs kommun fått ta emot ett flertal hot. Främst är det mot individ- och familjeomsorgen som hoten har riktats.

– Det är människor som blir missnöjda med det sätt vi agerar på som myndighet, som har med förvaltningens verksamhet att göra. Vi har haft ett antal tunga ärenden som vi inte har haft tidigare år, säger Lars Ericsson, kommunchef.

Med anledning av de ökade hoten ska nu kommunen utreda säkerhetssituationen, för att se hur det går att förbättra arbetsmiljön för de anställda på kommunen.

– Det kan landa i att vi anställer väktare på heltid, eller möjligtvis till tillträdesbegränsning till kommunhuset.

Innebär det att ni kan komma att låsa kommunhuset?

– Det är en för hård växel att dra. Att låsa kommunhuset skulle innebära en stor förändring och många problem. Vi är en offentlig myndighet med mängder av kontakter med medborgarna, och det är ett värde i sig att man har lätt tillgång till oss som jobbar här. Den vågskålen väger tungt. Vi tar hellre in väktare än att låsa.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer