Louise Erixon (SD) fick sin arbetsdator stulen. Foto: TT

Sölvesborg vill skaka liv i utredningen om SD-toppens stulna dator

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska en överprövning ske om polisens beslut att lägga ned förundersökningen efter stölden av sverigedemokratiska kommunalrådet Louise Erixons arbetsdator. Det är beskedet från Sölvesborgs kommun idag, rapporterar P4 Blekinge.

Det var i början av juli som kommunalrådet Louise Erixon (SD) upptäckte att hennes arbetsdator försvunnit från hennes arbetsrum i stadshuset i Sölvesborg. Kommunen polisanmälde händelsen.

Blev förvånad

Beskedet från polisen blev att lägga ned utredningen. Louise Erixon uttryckte förvåning över polisens beslut.

– Jag har över huvud taget inte blivit kontaktad av polisen och att det lades ner samma dag som anmälan gjordes blev jag förvånad över, sa hon då till SVT Nyheter Blekinge.

Nu säger Sölvesborgs kommunchef Lars Ericsson till P4 Blekinge att de ännu inte fått något formellt besked från polisen om att ärendet lagts ned. Men att så snart det kommer ska kommunen överpröva beslutet och försöka få utredningen påbörjad igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.