Louise Erixon (SD), kommunalråd Sölvesborg. Foto: SVT/Stina Sandström

Kommunen begär att polisen utreder SD-toppens stulna dator

Uppdaterad
Publicerad

Sölvesborgs kommun har skickat in en begäran att polisen ska ompröva beslutet att lägga ner utredningen kring det sverigedemokratiska kommunalrådet Louise Erixons stulna arbetsdator. Bland annat eftersom kommunen tror att det kan finnas politiska motiv bakom stölden.

Det var i början av juni som kommunalrådet Louise Erixons (SD) dator blev stulen från hennes arbetsrum i stadshuset i Sölvesborgs kommun. Polisutredningen lades snabbt ner i brist på bevis – något som har kritiserats både av kommunen och av Louise Erixon.

– Jag har över huvud taget inte blivit kontaktat av polisen och att det lades ner samma dag som anmälan gjordes blev jag förvånad över, har Louise Erixon tidigare sagt till SVT Nyheter Blekinge.

Sölvesbors kommun har nu skickat in en begäran till polisregion Syd att polisen ska ompröva nedläggningsbeslutet, det skriver BLT.

Enligt tidningen anser kommunen att polisen borde se stölden ur ett större perspektiv och menar att det kan ligga ett politiskt motiv bakom att få åtkomst till datorn.

”Då är själva datorstölden en sak. Desto allvarligare är den ökade otryggheten, hotet mot politiker, partierna och demokratin”, står det i den formella begäran som BLT tagit del av.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer