Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På massagesalongens sociala medier-sidor är flera av kommentarerna av sexuell karaktär. I ett inlägg uppmanas följarna att följa ett Tiktok-konto till den nu häktade kvinnan där hon bland annat poserar i underkläder. Se några av videorna från kontot i klippet ovan. Foto: SVT

Sölvesborgskvinna drev misstänkt bordell – 20-tal kvinnor tros ha sålt sexuella tjänster

Uppdaterad
Publicerad

Under tre års tid misstänks en 53-årig kvinna i Sölvesborg ha bedrivit bordellverksamhet i sin massagesalong i Skåne. Nu pågår, enligt åklagaren, en omfattande utredning där ett 20-tal kvinnor står som målsägande i fallet.

I slutet av mars i år anhölls kvinnan i sin frånvaro och i början av juni greps hon och häktades på sannolika skäl misstänkt för grovt koppleri. 

Kort efter att kvinnan anhölls gjorde polisen ett tillslag mot hennes massagesalong i Skåne, där brotten ska ha utspelat sig. 

Sölvesborgskvinna drev misstänkt bordell i Skåne

Salongen erbjuder olika typer av massage- och skönhetsbehandlingar. Men enligt information till polisen pågick även brottslig verksamhet i lokalen.

”Hitta kunder”

Vid tillslaget gjordes flera beslag, bland annat bokföring från företaget som bedrivit sin verksamhet där. 

– Dels för att kunna hitta kunder, men också identifiera personer som har arbetat där, säger Emelie Månsson som är assistentåklagare. 

Sedan februari 2020 misstänks kvinnan ha bedrivit bordellverksamheten i salongens lokaler. Enligt Emelie Månsson är den långa brottsperioden det som gör att brottet bör betraktas som grovt. 

För närvarande är ett 20-tal kvinnor målsägande i fallet. 

– Målsägandena är de identifierade kvinnorna som vi har anledning att tro har utsatts för brott, säger Emelie Månsson. 

Åtal i höst

Ett antal misstänkta sexköpare har också kunnat identifierats och ett fåtal av dem har hörts av polis. 

– Dessa ärenden, som då gäller misstanke om köp av sexuell tjänst, omfattas inte direkt av det grova koppleriet utan är egna ärenden. Dessa utreds dock samtidigt som det grova koppleriet, säger hon. 

Åtal väntas väckas tidigast i höst. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sölvesborgskvinna drev misstänkt bordell i Skåne

Mer i ämnet