Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Ökad satsning i Karlskrona för unga i sommar: ”Får massa nya kompisar”

Publicerad

Även denna sommar kan barn och unga testa på olika aktiviteter i Karlskrona. Förra årets satsning av bostadsbolagen Victoriahem och Karlskronahem blev så pass populär att de även i år vill göra en samhällsinsats.

Bostadsbolagen Victoriahem och Karlskronahem har i år gått samman för att sponsra idrottsföreningen IFK Karlskrona som anordnar sommaraktiviteter för barn och unga i Mellanstaden i Karlskrona under hela sommaren.

Yngre och äldre barn får chansen att testa på olika sporter som handboll, fotboll och basket. Även andra sociala aktiviteter planeras att hållas.

– Det känns jättekul att kunna bidra till ett meningsfullt sommarlov, säger Boel Petersson, områdeschef på Victoriahem.

Bidra med glädje och lek

Satsningen är en favorit i repris berättar Petersson då förra årets satsning blev så pass uppskattad. Aktiviteterna är kostnadsfria och kräver ingen anmälan.

– Denna sommar har vi utökat dagarna och breddat åldersspannet för att välkomna så många som möjligt till aktiviteterna, säger Petersson.

”Lära sig umgås”

Lasse Svensson, näringslivsansvarig på IFK Karlskrona, är glad att föreningen kan bidra till fysisk aktivitet och sociala möten.

– Barn och föräldrar är nöjda över att barnen kan ha något att göra på sommaren. På aktiviteterna kan man lära sig att umgås via idrott och ha kul ihop, säger Svensson.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.