Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet förklarar Lotta Jansson hur det känns att efter åtta års uppehåll göra sommarteater igen. Foto: Wivan-Kristina Sandberg/SVT

Sommarteatern tillbaka i Ronneby: ”Helt fantastiskt”

Publicerad

Om några veckor är det premiär för den nyskrivna farsen ”Inspektören” på Kvitterplatsen i Ronneby Brunnspark. Det är åtta år sedan det senast var sommarteater i Ronneby.

– Det är något särskilt att spela ute, säger skådespelaren Mia Österhof.

Sommaren 2016 var senaste gången Ronneby Folkteater satte upp en sommarteater. I år är det dags igen, med ett nyskrivet manus av Pontus Larsson.

– Jag tycker om när det går fort, när det är farsigt och slängs i dörrar, säger han om vad som gör en bra sommarteater.

Handlingen i ”Inspektören” utspelar sig på Brunnshotellet i Ronneby runt 1920. En stressad hotelldirektör väntar på att en inspektör ska göra en bedömning av hotellet och det är fullt av förväxlingar, men också tonårskärlek.

Hund på scen

Den lilla pomchi-hunden Egon är också med på scen i årets sommarteater.

– Han styr upp handlingen genom att försvinna i ut i Brunsskogen och hotelldirektören behöver hitta honom för att gästerna ska må bra, berättar skådespelaren tillika matte Mia Österlöf.

– Han ligger mest i sin korg, han kommer inte att agera på scen utan blir mest buren, förklarar hon.

I klippet ovan ser du när ensemblen repeterar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.