Kvinnan döms i Blekinge tingsrätt för grov trolöshet mot huvudman. Foto: SVT

Spelberoende länsade idrottsföreningens kassa – gjorde 147 överföringar till sig själv

Publicerad

Inom loppet av tre månader gjorde kvinnan i 50-årsåldern totalt 147 pengaöverföringar från företags- och föreningskonton där hon varit ansvarig för ekonomin.

Totalt lyckades kvinnan föra över 800 000 kronor till sina egna konton innan hon blev påkommen.

Det var mellan december 2021 och februari 2022 som en kvinna från Skåne lyckades föra över 800 000 kronor från andra konton till sina egna.

Hon jobbade bland annat som ekonomiansvarig på ett företag i Sölvesborg där hon hade i uppdrag att sköta bolagets ekonomiska angelägenheter. Kvinnan var samtidigt kassör i en lokal idrottsförening i Skåne.

Från både företaget och föreningen förde kvinnan över pengar till sina egna konton – totalt gjordes 147 överföringar under tre månader.

Döms till dagsböter

Skånekvinnan, som är i 50-årsåldern, döms nu i Blekinge tingsrätt för grov trolöshet mot huvudman. Hon döms till dagsböter, men ska också betala skadestånd till både sin tidigare arbetsplats och den lokala idrottsföreningen.

Kvinnans egen förklaring har varit att hon under perioden genomgick en skilsmässa och hade behov av pengar. Hon säger själv att hennes avsikt inte var att skada någon och att hennes tanke var att betala tillbaka pengarna. Hon använde dem dock till att spela och hoppades på att vinna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.