Arkivbild. Foto: Mathilda Ahlberg, Bildbyrån/SVT

Nu kan Mjällby bli klara för superettan

Uppdaterad
Publicerad

Mjällby AIF är bara tre poäng från superettan. Platsen i landets nästa högsta liga kan säkras redan i morgon – hemma mot Utsiktens BK.

– Vi är redo för nästa steg, säger sportchefen Hans Larsson.

Efter Mjällby AIF:s senaste allsvenska sejour ramlade laget 2015 direkt ur superettan och har sedan dess spelat i division 1. Men nu är föreningen på väg tillbaka – trots att fem omgångar återstår av serien så kan Mjällby bli klara seriesegrare i händelse av tre poäng i morgondagens match mot Utsiktens BK.

– Ett avancemang skulle naturligtvis vara jättestort för hela Mjällby. Hela bygden längtar, säger sportchefen Hans Larsson.

Länge nosat på uppflyttning

Redan förra året var Mjällby AIF nära att klättra i seriesystemet – i år har laget varit överlägsna och leder med 14 poängs marginal.

– Vi har en väldigt bra trupp med kontinuitet i lagbygget hela säsongen. Alla har jobbat stenhårt för det här.

Enligt Hans Larsson lever fortfarande den allsvenska drömmen på Listerlandet.

Åtminstone hos sportchefen själv.

– Det är klart att det är en dröm, även om vi inte formulerat exakt när vi ska vara tillbaka. I första hand ska vi ta oss till superettan och sedan etablera oss där.

Hur firar ni på söndag om det blir klart?

– Det är möjligt att supporterföreningen hittar på något. För lagets del får det nog vänta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.