Foto: SVT Arkiv

Spred hundratals bikinibilder på porrsajter – åtalas för grovt förtal

Uppdaterad
Publicerad

Över 300 bilder ska mannen ha tagit från unga kvinnors sociala medier och sedan spridit på porrsajter. Han åtalas nu för grovt förtal i 16 fall.

Den 18-årige mannen åtalas nu i Blekinge tingsrätt på en rad punkter. Det handlar om grovt förtal mot 16 personer i övre tonåren som mannen misstänks ha tagit bilder från – för att sedan sprida på porrsajter.

Det är övervägande bikinibilder som mannen tagit och sedan lagt ut på olika typer av sajter med pornografiskt innehåll. Vid bilderna har han sedan skrivit ”sexy swedish slut” följt av kvinnornas förnamn. Mannen ska ha hämtat majoriteten av bilderna på kvinnornas sociala medier-sidor för att sedan publicera dem på sajterna.

För flera av kvinnorna har det handlat om ett tjugotal bilder som mannen kommit över. Totalt handlar det om 334 bilder som spridits på porrsidorna. 18-åringen åtalas mot sitt nekande för 16 fall av grovt förtal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.