Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Betongsuggor har satts upp utanför stadshuset och väktare är på plats. Foto: Henrik Friberg/SVT

Stadshuset i Ronneby avspärrat: Känd våldsman hotade att köra in med bil

Uppdaterad
Publicerad

Stadshuset i Ronneby har spärrats av med betongsuggor efter vad som anges vara ett allvarligt hot. Väktare är även på plats utanför kommunhuset.

Anledningen till avspärrningen är ett allvarligt hot som riktats mot stadshuset, vilket Sydöstran var först med att berätta.

Hotet bekräftas nu av säkerhetsskyddschef Roland Edvinsson.

– En person har hotat med att köra in en bil i stadshuset, säger han till SVT.

Enligt uppgift till SVT är den misstänkte i ärendet samma person som tidigare dömts för att ha kastat sten mot stadshuset i Ronneby under förra sommaren.

Bakgrunden den här gången var att mannen uttalat ett hot mot personal i stadshuset vid ett besök under måndagen.

– Eftersom det rör sig om en för oss känd person valde vi att vidta de här säkerhetsåtgärderna. Det handlar om att trygga personalens arbetsmiljö och säkerhet, säger Roland Edvinsson.

Så här rapporterade SVT i samband med stenkastningen augusti 2022:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera rutor på Ronneby Stadshus har krossats av en man som aggressivt kastade sten på tisdagseftermiddagen. Säkerhetschef Roland Edvinsson säger till SVT Nyheter att skadegörelsen kan kosta ”några hundra tusen”. Foto: Erik Lundmark/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.