Delar av det misstänkta stöldgods som påträffades i mannens falskregistrerade bil. Foto: Polisen

Man åtalas för gödselstöld

Uppdaterad
Publicerad

En man står åtalad misstänkt för att ha stulit gödsel, bekämpningmedel och diesel till ett värde av 100.000 kronor. Mannen nekar till brottet

Den 37-årige mannen står åtalad i Blekinge tingsrätt för att ha stulit gödsel, växtbekämpningsmedel och diesel till ett värde av nästan 100.000 kronor. Händelsen ägde rum den 19 juli 2017 på en adress i Sölvesborgs kommun. Mannen anhölls samma dag och häktades den 21 juli misstänkt för stöld och häleri.

Gödsel och växtbekämpningsmedel för 97.000

Den misstänkte mannen har enligt åtalet, ensam eller tillsammans med någon annan, stulit växtbekämpnings- och gödningsmedel, till ett värde av 97.398 kronor, samt 110 liter diesel till ett värde av 1 467 kronor. I samband med stölden orsakades också skada på ett tanklock till en traktor.

Nekar till brott

I förhör med polisen uppger den misstänkte mannen att han jobbat till och från hos målsägaren under många år och att han själv är boende på gården där stölden ägde rum. Han menar att någon annan begått stölden.

Mannen greps i en falskregistrerad och stulen bil tillsammans med stöldgodset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.