• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På sociala medier står det att Peter Bowin ska hålla tal på en manifestation i dag, vilket inte stämmer. I klippet kan du höra varför han tänker anmäla kvinnan på måndag. Foto: Henrik Friberg/SVT

Peter Bowin anmäler kvinna som stalkar honom: ”Har gått över gränsen”

Uppdaterad
Publicerad

Tusentals röstmeddelanden under de senaste åren kunde lokalpolitikern Peter Bowin (V) i Ronneby stå ut med. Men nu har den kvinnliga stalkern börjat beställa varor och anordna manifestationer i hans namn.

– Nu har hon gått över gränsen, säger han.

I början av året berättade Peter Bowin (V) för SVT Nyheter hur han blev stalkad av en kvinna som bland annat skickat tusentals röstmeddelanden de senaste nio åren. Efter inslaget lugnade situationen ned sig och han valde då att inte polisanmäla kvinnan. Men det var bara temporärt.

– Nu är det värre, för nu är det andra än mig som blir drabbade, säger han.

Kvinnan har istället för att kontakta lokalpolitikern börjat beställa saker som blommor och mat i hans namn.

– Det är lokala småföretag som blir drabbade och förlorar pengar. Nu har hon gått över gränsen, säger lokalpolitikern.

I klippet kan du höra varför Peter Bowin tänker anmäla kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.