En lång länga med skyltfönster fick alla rutor förstörda i upploppet. Se delar av skadorna i videon. Foto: SVT

Upplopp i Ronneby – stenkastning mot polis och räddningstjänst

Uppdaterad
Publicerad

Ett 20-tal personer har varit inblandade i oroligheter i Ronneby centrum under lördagskvällen. Två personer, varav en polis, skadades av stenkastning och flera inblandade frihetsberövades.

En polispatrull upptäckte vid 22.30 på lördagkvällen ett 20-tal personer som brände bildäck vid Ronneby centrum. När räddningstjänst kom till platsen började folksamlingen kasta sten. 

– Det har varit stenkastning mot bland annat polis, räddningtjänst och skyltfönster i centrala delen av staden, säger Calle Persson vid polisen i region Syd.

Två skadade

Polis på plats tvingades tillkalla förstärkning och ett stort antal polispatruller tog sig till Ronneby centrum under natten.

En person ur allmänheten och en polis skadades av stenkastningen.

– Enligt mina uppgifter ska det handla om lindrigare skador, verkar inte som någon behövt ambulans, säger Evelina Olsson, på polisens presstjänst.

Foto: Björn Hansson/Linslusfoto

Flera frihetsberövade – oklar bakgrund till upploppet

Tre personer greps och sex omhändertogs. En anmälan om våldsamt upplopp är upprättad samt en anmälan om våld mot tjänsteman.

– Vid klockan 02 hade det lugnat sig och sen höll det sig lugnt resten av natten, säger Evelina Olsson. 

Varför gruppen började stöka är fortfarande oklart.

– Det handlar om en grupp män i 20-30 årsåldern. Vi ska höra de misstänkta under förmiddagen och se vad som framkommer, säger Evelina Olsson.

Polisen kommer under dagen finnas på plats i Ronneby för trygghetsskapande arbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.