Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stjärnspelaren Jonas Lantto har bott i Karlskrona i snart fyra år sedan flytten från Gävle. Nu har han hjälpt ”Nopeln”, Kristianopels GoIF, till division 3. Se hans resa dit i klippet ovan. Foto: William Juhlin/SVT

Jonas Lantto om historiska framgångarna: ”Ovanligt för mig att vinna”

Publicerad

Många blev nog förvånade när den välmeriterade Jonas Lantto dök upp i Kristianopels GoIF inför säsongen 2021 – då i division 5. Efter två raka uppflyttningar ser Lantto ännu inget slut i sikte på sin tid i ”Nopeln”.

– Så länge man tycker det är kul och kroppen håller, så är det ingenting som stoppar mig från att fortsätta, säger han.

Mellan 2007 och 2016 spelade nu 35-årige Jonas Lantto 272 allsvenska matcher för Gefle IF. I början på 2019 lämnade han Gävle och flyttade till Karlskrona för att börja studera. I stället för att då lägga av med fotbollen som han planerat, började Jonas Lantto spela för FK Karlskrona, FKK, i division 2.

Inför säsongen 2021 valde några av hans lagkamrater att lämna FKK för spel i Kristianopels GoIF i division 5 – och Lantto valde att följa med.

Dubbla seriesegrar

Tiden i Kristianopels GoIF har hittills varit en succé med dubbla uppflyttningar. Nästa säsong väntar division 3 för laget. Men framgångar och seriesegrar är inget som Jonas Lantto varit bortskämd med under sin karriär.

– Jag har ju inte vunnit så mycket i min karriär. I både Kiruna och Gefle var det mest en kamp för att hålla sig kvar i serien, så det är ovanligt för mig att få vinna, säger han.

Se Jonas Lantto berätta om Kristianopels GoIF:s framgångar i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.