En stor polisinsats i norra Karlskrona under lördagen. Foto: SVT

Stor polisinsats i Karlskrona – sökte rånare på rymmen

Uppdaterad
Publicerad

En stor polisinsats pågick utanför Karlskrona i Blekinge under lördagen. Insatsen är nu avslutad och polisen arbetar vidare i ärendet.

Under lördagseftermiddagen pågick en stor polisinsats i flera områden i norra Karlskrona. Polisen hade bland annat med sig piketbilar och helikopter cirkulerade ovanför områdena. Polisen använde sig även av polishundar.

Enligt polisen fanns det ingen risk eller fara för allmänheten i samband med insatsen.

Flera polisbilar körde under lördagseftermiddagen omkring i bostadsområdet Spandelstorp i norra Karlskrona. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Rånare på rymmen från annan region

Under söndagen berättar polisen på sin hemsida att region syd biträtt en annan region med att eftersöka två personer som är misstänkta för rån och är fortfarande på fri fot. De är anhållna i sin frånvaro.

Polisen skriver att de gärna tar emot tips på 114 14 om allmänheten i Karlskrona gjort iakttagelser i Lyckeby med omnejd.

Polisen sökte med helikopter över området. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.