Sökinsats i Ronneby skärgård avslutad – fiskare hittad död

Uppdaterad
Publicerad

En fiskare i 50-årsåldern som anmäldes saknad på söndagen har hittats död under en sökinsats i Ronneby skärgård i Blekinge natten mot måndag.

Under söndagskvällen larmade anhöriga till en fiskare som fiskat väster om Dunsön i Ronneby skärgård, att han inte återvänt hem.

– Han är funnen under räddningsinsatsen, förd i land och förd till sjukhus där han konstaterats avliden, säger polisens vakthavande befäl Peter Martin till TT.

En stor räddningsinsats pågick under söndagskvällen. Tät dimma försvårade insatsen, räddningshelikopter kunde till exempel inte användas. Strax innan åtta på söndagskvällen hittades mannens båt tom.

Flera enheter från Kustbevakningen, Sjöräddningssällskapet och Sjöfartsverket deltog i sökinsatsen, som avslutades vid klockan 02 efter att mannen hittats, uppger Sjöfartsverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.