Foto: SVT

Stor skolsatsning i Karlskrona

Publicerad

Den styrande koalitionen i Karlskrona presenterade idag sin budget och i den stod det klart att det satsas stor på skolan. Över 500 miljoner läggs på nybyggen och arbetsmiljöåtgärder inom skolan på fem år.

Under måndagen presenterade Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna i Karlskrona sin budget för 2018 och även en strategisk plan för ytterligare två år.

Och man väljer att satsa på skolan över 500 miljoner de kommande fem åren och över 100 miljoner till 2018.

– Detta är nödvändigt, skolan står inför stora utmaningar. Det som är nytt och glädjande är att vi satsar speciella pengar på arbetsmiljöåtgärder. Innan har vi fått ta det från andra anslag, det handlar om ventilation och solskydd till exempel, säger Chatarina Holmberg (S).

Med i budgeten finns också en helt ny grundskola för 150 miljoner kronor. Den ska ligga centralt, någonstans från Gräsvik och in mot centrum.

– Vi ska givetvis se till att alla barn har bra pedagoger, men vi måste framförallt se till att alla barn och pedagoger har tak över huvudet. Och 2022 kommer det behövas en ny gymnasieskola också, men det får vi ta då, säger Chatarina Holmberg (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.