Foto: SVT

Stor vattenläcka i nybygget på Kilströms kaj

Uppdaterad
Publicerad

De nybyggda husen vid Kilströms kaj har drabbats av en stor vattenläcka.

– Min uppfattning är att flera lägenheter är helt obeboeliga, säger Stefan Ericsson på räddningstjänsten.

En familj har fått ett annat tillfälligt boende på grund av läckaget.

Av ännu oklar anledning har ett vattenledningsrör på översta våningen i nybyggda Kilströms kaj spruckit under söndagsmorgonen. Räddningstjänsten larmades till nybygget under morgonen och har nu stängt av vattnet.

– Det var rätt mycket vatten som forsade ut. Det är en stor vattenläcka, säger Stefan Ericsson på räddningstjänsten i Östra Blekinge.

Droppar från taken

Hur pass stora konsekvenser vattenläckan kommer att få går ännu inte att säga, men enligt räddningstjänstens insatsledare så är det omfattande vattenskador det handlar om.

– Min uppfattning är att flera lägenheter är obeboerliga och kommer nog vara ett bra tag. Parketten har lyft i golvet och det droppar från taken. Det är en stor vattenläcka vi pratar om.

Räddningstjänsten har nu lämnat över ärendet till fastighetsskötare och försäkringsbolag.

Omfattande vattenskada

Peter Hidnäs som är förvaltare av fastigheten säger vid lunchtid på söndag att totalt fyra lägenheter fått vattenskador.

– Det är två med större skador och två med mindre.

En familj har också fått ett annat tillfälligt boende eftersom de inte kan bo kvar på grund av läckaget, berättar han. Peter Hidnäs räknar med att det kan ta månader att åtgärda skadorna.

– Det är en omfattande vattenskada, så det kommer att ta lång tid, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer