Foto: SVT

Hundratals elever i stort slagsmål

Uppdaterad
Publicerad

Mellan 100 och 150 elever började bråka på Knut Hahnsskolan i Ronneby kring lunch i dag.

Det var runt halv tolv som som polisen larmades till Knut Hahnsskolan, med anledning av ett bråk som utbröt på skolan. Elever från Snäckebackskolan hade haft julavslutning i idrottshallen ett stenkast från Knut Hahnsskolan.

När eleverna lämnade hallen utbröt ett stort slagsmål.

– Jag har aldrig sett något liknande i skolvärlden tidigare. Men jag skulle kunna likna det med det supporterbråk jag såg i samband med Chelsea-Aston Villa för 20 år sedan, säger skolområdeschefen Ronny Mattsson.

Enligt honom ska det ha varit olika grupper från de olika skolorna som slogs mot varandra och stämningen var hätsk.

– Det hotades och det slogs och det var väldigt otrevligt. Jag kom själv runt hörnet och när jag såg det blev jag illa till mods direkt, säger Ronny Mattsson.

Flertal patruller ryckte ut

Ett flertal polispatruller skickades till skolan och var på plats efter ungefär 20 minuter. Ambulans ska också ha larmats dit och en person ska ha förts till vårdcentralen.

– Polisen var en bit bort när bråket utbröt, men efter att de hade anlänt tog det kanske 35-40 minuter innan det hade lugnat ner sig, säger Ronny Mattsson.

Alla elever på skolan har skickats hem och skolan låstes. Senare kom också flera hundpatruller från Kristianstad till torget i centrum som förstärkning. 

Närvaron förstärks

Vidare finns det en oro att bråken ska fortsätta senare under kvällen, vilket gör att polisen har patruller på plats i bland annat centrala Ronneby.

Och under kvällen kommer närvaron att förstärkas.

– Vi har extra tillsatt personal i Ronneby just nu och kommer ha det under kvällen, säger Stephan Söderholm på polisens ledningscentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.