Så här är det tänkt att det nya flervåningshuset i centrala Karlshamn ska se ut. Foto: Lloyd’s arkitektkontor

Storsatsning i centrala Karlshamn – vill bygga bostäder för 100 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

25 nya lägenheter och ett spa precis vid havet. Så ser planerna ut för en privat aktör som är beredd att satsa 100 miljoner kronor på en nybyggnad intill hotellet i centrala Karlshamn.

Fastighetsbolaget Lomma Tegelfabrik, som äger fastigheten där hotellet i Karlshamn ligger, vill köpa intilliggande mark av Karlshamns kommun. Mellan hotellets uteservering och platsen där konstverket Helgedomen tidigare stod är deras tanke att resa ett flervåningshus med gym, spa och 20-25 lägenheter. Det är ännu inte bestämt om det blir hyresrätter eller bostadsrätter.

Prismässigt handlar det om en satsning på minst 100 miljoner kronor.

– Vi ser att det skapas tillväxt i Karlshamn. Vi tror att Karlshamn har framtiden för sig, därför vill vi satsa där, säger Johan Tegner, fastighetschef på Lomma Tegelfabrik.

Byggstart de närmaste åren

Tanken är att spaden ska sättas i jorden inom ett till två år.

– Fantastiskt roligt för Karlshamn! Företaget har tittat på andra platser runtom i landet, men väljer att satsa i Karlshamn, säger kommunens etableringschef Mathias Wijk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.