Rådhuset i Karlshamn. Foto: Erik Alfredsson

Stort miljonminus för Karlshamns kommun

Uppdaterad
Publicerad

Karlshamns kommun går 59 miljoner back, visar den senaste budgetprognosen för 2018. Nu ska kommunen se över hur pengar kan sparas in den sista tiden av året.

Det är nämnden för arbete och välfärd, som ansvarar för bland annat LSS, integration och individ- och familjeomsorg, som går med störst minus på 35 miljoner kronor, det skriver Sydöstran.

– Vi ska se över hyresavtal och organisera om. Har vi tillräcklig personal anställd med rätt kompetens kan vi ta hem placeringar och sköta vården i egen regi. En placering av en person kan kosta oss fem miljoner kronor, säger Per-Ola Mattsson, kommunstyrelsens ordförande till tidningen.

Totalt ligger minusresultatet just nu på närmre 59 miljoner kronor. Förutom att organisera om nämnden för arbete och välfärd hoppas kommunen på att spara pengar på uppvärming och snöröjning till följd av en varm höst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.