Nils Andersson är rektor på Vägga gymnasieskola i Karlshamn. Foto: SVT

Jätteslagsmål på Vägga gymnasiekola – femte bråket under hösten

Uppdaterad
Publicerad

Bara nu under höstterminen har flera incidenter inträffat på Vägga gymnasiekola i Karlshamn. Under måndagen kallades polis till platsen efter ett stort slagsmål där två personer skadades. Nu vidtar skolledningen flera åtgärder för att få stopp på bråken.

Under måndagen kallades polis till Vägga gymnasieskola i Karlshamn efter ett stort slagsmål. Och det här är bara en i raden av incidenter som inträffat på skolan den senaste tiden.

– Vi har haft fyra fem incidenter bara under höstterminen, säger skolans rektor Nils Andersson.

Bråken har varit av olika karaktär och gårdagens slagsmål var det mest omfattande.

– Det här eskalerade rätt snabbt och ett tiotal personer var inblandade. Det var också väldigt många som stod runt omkring. Ryktet säger att något har hänt under helgen som sedan har fått sin uppgörelse här i skolan.

Samlade krisgrupp

Nu vidtar skolan flera åtgärder. Bland annat ska polisnärvaron öka på gymnasieskolan.

– Vi samlades direkt i vår krisledningsgrupp. Vi har även haft ett möte med polisen. Vi ska nu öka vuxennärvaron här och polisen kommer också bli mer närvarande på skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.