Efter sin stroke gör nu artisten Lars Lindquist comeback – som fotbollsproffs i Hoby GIF. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Strokedrabbad artist i oväntad comeback – som fotbollsproffs

Uppdaterad
Publicerad

Stroken i fjol fick musikern Lars Lindquist på fall och hans vardag förändrades. Efter att ha varit inlagd och gått i rehab är han nu tillbaka – denna gång på fotbollsplanen genom att lansera en tv-serie om när han lever som ett proffs.

Bräkne-Hobyprofilen från musikgruppen Billie the Vision and the Dancers drabbades i höstas av en stroke som förändrade livet för 45-åringen. Sakta men säkert har han jobbat sig tillbaka.

– Hemma har jag fått ett eget strokerum där jag kan få vila ifred utan massa ljud, säger Lars Lindquist.

Rehabiliterar som fotbollsproffs

En av läkarna i artistens rehabteam på sjukhuset i Karlshamn sa till honom att det nu var viktigt att göra något som känns viktigt och roligt. Då fick han idén till fotbollsserien.

– Bräknevallen är en speciell plats för mig. Jag har inte missat många träningar sen jag började här som åttaåring, jag älskar det här stället.

Nu ska Lars Lindquist göra en tv-serie som redan är igång att spelas in ihop med ett produktionsbolag, där han under namnet ”Laggelito” försöker sig på att spela fotboll som ett proffs genom att äta och träna lika mycket som på elitnivå. Tanken är att ett pilotavsnitt ska visas upp för olika tv-kanaler, inklusive SVT, senare i sommar.

Se Lars ”Laggelito” Lindquist lira boll på Bräknevallen i klippet, där han också berättar mer om projektet och tiden efter sin stroke

Lars Lindquist är musikern som efter en stroke försöker sig på att spela fotboll. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.