• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: William Juhlin/SVT

Inga restriktioner när introduktionsveckan i Karlshamn inleddes

Uppdaterad
Publicerad

I dag startade introduktionsveckan för de nya studenterna på Blekinge tekniska högskola i Karlshamn. För första gången på tre år kan aktiviteterna genomföras utan pandemirestriktioner. 

Under pandemiåren tvingades aktiviteterna under introduktionsveckan att ske i mindre grupper för att undvika folksamlingar. Men i år är restriktionerna borta vilket glädjer Embla Svahnberg, vice kårordförande i Blekinge studentkår.

– Nu har vi kunnat släppa restriktionerna helt och alla nya studenter kan träffa alla hela tiden vilket känns helt underbart, säger Embla Svahnberg.

Studenten: ”Käns renda som vi är nära varandra”

Emy Nyberg, som ska läsa digital ljudproduktion, är en av de nya studenterna på BTH.

– Jag har haft jättekul i dag. Jag har ju inte träffat dessa människorna innan men det känns ändå redan som att vi är nära varandra, säger Emy Nyberg.

Se mer i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.