Vera Sandeberg hittade snabbt en andrahandslägenhet i Karlskrona. Foto: SVT/Erik Alfredsson

Studenterna om bostadssituationen: ”Det var ganska enkelt för mig”

Uppdaterad
Publicerad

Det har i år varit lättare att få studentbostad i Karlskrona än tidigare.

– Jag gick ut med en annons på Facebook, sen var det en som skrev att han har en lägenhet som han hyr ut i andrahand, berättar studenten Vera Sandeberg.

Under rådande pandemi har det varit enklare för studenter att hitta bostäder. Karlskrona är inget undantag.

– Jag hade förväntat mig att få in samtal från studenter som frågar var man kan hitta hus och var man kan bo, men det har inte blivit mycket av det, säger studentkårens ordförande Arian Watti.

Internationellt program inställt

Den största anledningen tror kårordföranden är att högskolans program för internationella studenter, MSLS inte blir av i år.

– Vi har fortfarande internationella studenter, men det är på grund av pandemin betydligt mycket färre än annars. Då blir det också färre studenter som letar lägenheten. Det här blir ett bra år att förbereda sig inför nästa, att tänka på lösningar inför framtiden när MSLS kör i gång igen.

Vera Sandeberg är en av de som nu börjat på BTH i Karlskrona. Hon la ut en efterlysning i sociala medier och fick napp direkt.

– Så det var ganska enkelt för mig.

Hör fler studentröster om bostadssituationen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.