När studentflaken förbjöds siktade många av Karlskronas gymnasieelever in sig på skärgårdsbåtarna i stället. Foto: SVT/TT

Inget studentfirande till sjöss för Karlskronas gymnasieelever

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inga större studentfiranden till sjöss för Karlskronas gymnasieelever. Affärsverken sätter stopp för studenternas planer att byta flaken mot skärgårdsbåtar, rapporterar P4 Blekinge.

Det var när Transportstyrelsen tidigare i år tog beslutet att förbjuda studentflak i pandemin som uppåt 300 gymnasieelever i Karlskrona i stället bokade upp skärgårdsbåtarna för sitt firande.

Men nu sätter Affärsverken, som driver skärgårdstrafiken, stopp för planerna med hänvisning till restriktionen om max åtta personer i slutet sällskap.

– Naturligtvis är det jättetråkigt för de ungdomar som ville fira sina student. Men vi kände att vi har ett ansvar och att vi inte kan säkerställa de restriktioner som finns för att hålla sådana här evenemang, säger Anna Claesson, marknadschef på Affärsverken, till P4.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.