Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Christine Jacobsson är ordförande i styrelsen för Arkipelago Karlskrona. Foto: SVT

Studentföreningens konto länsades – misstänker bedrägeri

Uppdaterad
Publicerad

Studentföreningen Arkipelago på Blekinges tekniska högskola i Karlskrona skulle betala räkningar efter en studieresa till Oslo – men när de loggade in på sin bank var föreningens konto tomt. Nu misstänker de att de blivit utsatta för bedrägeri.

Det var i slutet av oktober som studentföreningen Arkipelago skulle betala räkningar efter att ett 50-tal studenter varit på en studieresa till Oslo. Men föreningens konto var tomt. Händelsen har polisanmälts, vilket branschtidningen arkitekten.se tidigare har rapporterat.  

– Vi förstod inte vad som hade hänt, utan kollade flera gånger. Sen polisanmälde vi det och ringde till banken, säger Christine Jacobsson, ordförande i styrelsen i Arkipelago Karlskrona till SVT Nyheter Blekinge.

Drabbar över 200 studenter

Det är över 100 000 kronor som saknas, vilka skulle ha använts till studentföreningens olika event, föreläsningar och en årlig arbetsmarknadsmässa för högskolans över 200 planeringsarkitektstudenter.

Mässan som hålls i februari kommer fortfarande genomföras men andra tillställningar drabbas negativt av den ekonomiska förlusten.

– Vi har planerat olika event under hösten och våren som vi har fått skjuta på för att se hur mycket pengar vi får in på mässan, säger Christine Jacobsson.

Hur bedrägeriet har gått till vet de inte utan väntar på svar från polisen och banken.

– Vi har inte hört om de har några spår men de skulle återkomma när de är klara med sina utredningar, säger Christine Jacobsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer