Astrid Nyblom och Sigrid Argenius vann i damklassen. I klippet hör du dem berätta mer om känslorna efter vinsten. Foto: Ida Skyttberg/SVT

Succé för nykomlingar i Karlskrona swimrun

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona Swimrun avgjordes för sjunde året i rad och i år var det omkring 80 lag anmälda med sammanlagt 160 deltagare i sprint- och introklasserna. Fint väder och det faktum att det var begränsat antal åskådare förra året gjorde att årets tävling blev en folkfest där åskådarna hejade fram de tävlande som tog sig igenom en 14 kilometer lång sträcka.

WhoCrews Jonas Fries och Fredrik Augustsson, Karlskrona vann herrklassen. De ledde från start till mål och var i mål efter 1.17.35, nästan 17 minuter bättre än tvåorna. De har endast tävlat ihop tre gånger, men har lyckats bra i alla tävlingar. Etta i Kalmar, tvåa i Karlshamn och nu etta igen.

I damklassen var det Sigrid Argenius och Astrid Nyblom, Voltvändningsabstinens, som vann. Även de är rätt nya som tävlingspar. De tävlade ihop för andra gången nu, första gången i Kalmar. 

– Det här loppet var mer sprint, men lika jobbigt, säger Astrid Nyblom.

– Vi trodde nog att loppet i Kalmar skulle passa oss bättre eftersom vi är mer långdistanslöpare, men detta gick ju bättre, säger Sigrid Argenius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.