Succéklubben letar ny styrelse – för att överleva

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona Basketklubb startades av fem tonåringar för två år sedan. Nu har den över hundra medlemmar och engagerar både unga och vuxna som brinner för sporten. Men nu har sökandet efter en ny styrelse börjat.

– Vi tar snart studenten och då kan det bli både lumpen och studier på annan ort, säger Vilmer Lindquist, 18, ordförande.

De fem ungdomarna som startade klubben har börjat arbetet med att hitta sina efterträdare. Vilmer Lindquist är ordförande, tränare och spelare i klubben.

– Vi utbildar nu tjugo ungdomar till tränare och letar bland de yngre spelarna och deras föräldrar om det finns något intresse.

”Värt varenda minut”

David Sohlin, 18, är förutom tränare och spelare även klubbens kassör och sköter deras sociala medier. Något han uppskattar att han lägger mellan två till åtta timmar i veckan på.

– Det är värt varenda minut. Ibland kanske man lägger mer tid än vad som behövs bara för att man vill att det ska gå framåt.

Hittar de ingen som vill ta över styrelseuppdragen så kan klubben försvinna.

– Det vill vi ju så klart inte ska hända, så vår fokus nu är att försöka få klubben att överleva även när inte vi kan jobba med den, säger Vilmer Lindquist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.