Om allt går som det ska så kan 450 Mjällbyfans vara på plats vid allsvenska hemmapremiären mot Varberg. Foto: TT Arkiv

Mjällbys supporterbolag avvecklas: ”Betytt mycket historiskt för klubben”

Uppdaterad
Publicerad

Bolaget Mjällby Support AB avvecklas. Anledningen är ett beslut från FIFA från 2015 om att förbjuda tredje parts ägande.

– De har betytt väldigt mycket för klubben och gjort många förvärv möjliga, säger Magnus Emeus, ordförande i Mjällby AIF.

Bolaget startades i början av 2000-talet av flera Mjällbysupportar för att stötta Mjällby AIF både ekonomiskt samt göra det möjligt för klubben att köpa eller låna in spelare till deras allsvenska satsning.

Nu avvecklas Mjällby Support AB, rapporterar P4 Blekinge. Anledningen är att FIFA 2015 tog ett beslut om att förbjuda tredje parts ägande. Och nu när bolagets sista spelare lämnat klubben väljer man att lägga ned.

– Jag tycker det är helt rätt att vi avvecklar, lite sorgligt. Jag är jättestolt över alla som satt in pengar i Mjällby. Men det finns ingen annan väg framåt och var tid har sitt och det får vi acceptera, säger Per-Ola Johansson styrelseordförande i Mjällby Support AB.

Vad har ni betytt för Mjällby AIF?

– Vi har betytt väldigt mycket. Det har gett en extra spark i att söka upp bra spelare och tack vare oss har de kunnat knyta an spelare man annars inte kunnat få tag på, säger Per-Ola Johansson.

Fordran stryks

Mjällby Support AB har sedan 2016 haft en fordran på 1,1 miljoner kronor från Mjällby AIF. Men den kommer nu att strykas.

– Alla affärer mellan oss och Mjällby (AIF) stryks. Det var aldrig meningen att tjäna några pengar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.