Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johan Dalén, regionchef på Svenskt näringsliv, säger att lågkonjunkturen sätter hård press på företag i Blekinge. Foto: SVT

Svenskt näringslivs regionchef: ”Blekingeföretag kämpar hårt nu”

Publicerad

Tiderna har varit tuffa för företag i Blekinge på sistone. Den pågående lågkonjunkturen sätter hård press på företag som kämpar för att gå runt.

Många företag i Blekinge oroar sig för varsel och antalet verksamheter som gått i konkurs i länet har ökat markant det senaste året.

Johan Dalén, regionchef för Svenskt Näringsliv i Skåne och Blekinge, säger att framtidsprognoserna inte har varit så här dåliga på länge.

– Vi är i en lågkonjunktur och har förmodligen inte nått botten än.

Inte velat säga upp personal

Johan Dalén menar att företagare i länet in i det sista har försökt att behålla sina anställda då man inte vill förlora kompetensen som de tillför. Men detta har blivit allt mer ohållbart.

– Det kommer bli tuffare innan det blir bättre, säger han.

Allt är inte dåligt

Trots att det ser så mörkt ut i nuläget tror Johan Dalén att företagandet i Blekinge har ett par ljusglimtar framför sig.

– Det finns mycket positivt i Blekinge just nu, det går väldigt bra för många större företag här som driver länet framåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.