Sverigebäst på radiobil

Uppdaterad
Publicerad

KARLSKRONA| I helgen körs VM för radiostyrda bilar i Finland. Ett av sveriges största hopp är 15-årige David Ronnefalk från Allatorp utanför Karlskrona som sin unga ålder till trots har runt 200 priser och pokaler från tävlingar i Sverige och utomlands.

– Det hade varit roligare med prispengar, säger David Ronnefalk. I början var det roligt när man kunde skryta inför klasskompisar men nu tar det bara mycket plats.

David är bäst i landet, något som han blev redan som 13-åring. Detta trots att han sällan tränar.

– Vi har ingen bana i närheten och jag tävlar så pass mycket att jag inte hinner med någon träning. Tävlingarna blir min träning kan man säga.

I VM kör alla mot alla oavsett ålder. I framtiden drömmer David om att köra på heltid och tjäna pengar på sporten genom att resa runt i världen och köra i olika tävlingar.

– Det skulle vara väldigt kul. Det har varit min dröm sedan jag började med det här så jag hoppas att den går i uppfyllelse, säger David Ronnefalk

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.