Sveriges äldsta shetlandsponnypar Hamo och Poppy fann varandra via en kontaktannons på nätet. Foto: SVT

Sveriges äldsta häst Hamo, 44, i sorg – nätdejten död

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges äldsta shetlandsponnypar har nu tvingats gå skilda vägar. 44-årige Hamo från Blekinge är i sorg efter att hans nätdejt Poppy nu har lämnat jordelivet.

Shetlandsponnysarna Hamo och Poppy fann kärleken via nätet på alla hjärtans dag 2016. Men nu är kärlekssagan slut.

Vid årsskiftet gick 41-åriga Umeåponnyn Poppy bort, hästen som via sociala medier la ut en kontaktannons och sökte kärleken – och då fann Hamo, nu 44 år, från Blekinge.

Så nu är Hamo, Sveriges äldsta häst, singel igen.

– Det är sorgligt. När man har så gamla djur så vet man ju att någon dag kommer det, men hon var pigg in i det sista. Hamo är rätt grundad i hur livet fungerar, men sorgligt är det ju att hans nätdejt inte finns längre, säger Carina Lindgren, ägare till Hamo.

Är villig att dejta igen

Jag känner stor sorg för att min nätdejt Poppy gick bort i december. Hon skulle blivit 42 år i år”, står det på Hamos egen sida på Facebook. Men trots sorgen över sin borgångna kärlek går Hamo ändå vidare.

– Hamo älskar livet och mår bra. Han tycker däremot inte om att det är snö ute, säger Carina Lindgren.

Kommer Hamo börja nätdejta igen?

– Han har samma förhållande till nätdejting som till allting annat. Han kollar och ser vad som dyker upp och är alltid villig att testa nya saker, så det kan nog gälla damer och tjejer också. Man ska aldrig säga aldrig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.