Svidande revisorskritik mot socialnämnden

Uppdaterad
Publicerad

I den senaste revisionsberättelsen riktas svidande kritik mot ledningen på socialnämnden i Karlskrona kommun.

För tredje året i rad riktas svidande kritik mot socialnämnden i Karlskrona kommun. Enligt revisorerna har socialnämnden inte varit tillräckligt aktiv, och inte heller identifierat relevanta åtgärder. Överlag anses socialnämnden ha bristande styrning, ledning, uppföljning och kontroll.

Socialnämnden har i ett yttrande förklarat att verksamheten under 2015 allvarligt påverkats av rekryteringsläget, inflödet av ensamkommande barn samt det höga inflödet av anmälningar och ärenden i stort.

Det vi har gjort är att vi har skjutit till pengar till förvaltningen, så nu gäller det att bli mer attraktivt på arbetsmarknaden. Det är en dialog vi för med nämnden och tjänstemännen. För att få kritik tre år i rad är inte bra, så det är dags att ta sig upp ur det där diket, säger Magnus Larsson (C), kommunalråd med ansvar för omsorgsfrågor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.