En av de misstänkta männen ska ha pekat ut platsen där mänskliga kvarlevor hittades måndagen den 2 november. Arkivbilder. Foto: Polisen/SVT

SVT avslöjar: Mordmisstänkt pekade ut platsen för påträffade kvarlevor

Uppdaterad
Publicerad

Det var en av de två mordmisstänkta männen i Karlskrona som själv ledde polisen vidare till kroppsfyndet i sökandet efter den försvunne 57-åringens kvarlevor. I ett extrainsatt förhör på den misstänktes egen begäran ska mannen ha pekat ut platsen där fyndet nu gjorts, erfar SVT Nyheter Blekinge.

Polisen i Blekinge kan ha gjort ett avgörande genombrott i sökandet efter den 57-åring som försvann i slutet av juli i år.

Två män, 21 och 22 år gamla, sitter sedan i somras häktade misstänkta för mord – hittills har åklagare Anna Johansson byggt sin mordteori på en indiciekedja och polisens utredare har avsatt stora resurser i sökandet efter kroppen. 

Kustbevakningen, Försvarsmakten och Polismyndigheten har bland annat sökt till havs, sedan utredningen visat spår av blod i den båt som de inblandade gemensamt disponerat.

Fram till i dagarna har sökinsatsen varit fruktlöst – men i dag kommunicerade polisen att det gjorts fynd av en människokropp på en ö i Karlskrona skärgård. 

– Det rör sig om mänskliga kvarlevor som vi anträffat ute i skärgården på land, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

Pekades ut i förhör

Kvarlevorna ska nu undersökas av läkare för att försöka fastställa om fyndet går att koppla till 57-åringen, vars anhöriga redan är underrättade. 

Fyndet gjordes inte av en slump, uppger källor till SVT Nyheter Blekinge. Fyndplatsen ska nyligen ha pekats ut i ett förhör initierat av en av de misstänkta. 

Polisen vill inte lämna vidare kommentarer, men skriver i ett pressmeddelande: 

”Uppgifter som framkommit i utredningen har lett till att ett område i Karlskrona skärgård har spärrats av och där har fynd av mänskliga kvarlevor gjorts.

En rättsmedicinsk undersökning ska nu göras.”

SVT Nyheter Blekinge har sökt 21-åringens advokat utan resultat. 

Chattade om kroppen

Den mordmisstänkte 22-åringens advokat Eric Widner hänvisar till yppandeförbudet och vill inte kommentera uppgifterna. 

– Jag kan inte uttala mig om det, det är i vart fall ingenting jag kan bekräfta, säger han. 

Som SVT Nyheter Blekinge tidigare kunnat avslöja är en del av åklagarens bevisning bland annat att de misstänkta, bara timmar före försvinnandet, chattat om kroppens anatomi och inköp av silvertejp. En av de misstänkta ska också akut ha sökt om vinterförvaring av den aktuella båten – bara ett dygn efter försvinnandet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kvarlevor hittade i sökandet efter försvunne 57-åringen i Karlskrona

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet