Bilden visar ett tidigare förslag på hur vårdcentralen på Kungsplan var tänkt att se ut. Foto: Karlskrona kommun

SVT erfar: Planerna på ny vårdcentral i Karlskrona skrotas

Uppdaterad
Publicerad

I flera år har Region Blekinge planerat för att uppföra en ny vårdcentral på Kungsplan i centrala Karlskrona. Men nu skrotas planerna, erfar SVT Nyheter Blekinge. Anledningen ska vara det ekonomiska läget.

Planerna för en ny vårdcentral på Kungsplan på Trossö var långt gångna, och redan 2018 började regionen planera för att bygga den nya vårdcentralen på Kungsplan.

Dit skulle såväl Trossö vårdcentral som Kvinnohälsovården flytta var planen.

Sommaren 2022 köptes fastigheten av Karlskrona kommun, men nu arbetas för att sälja tillbaka den, erfar SVT Nyheter Blekinge.

– Jag vill inte svara på några frågor om det innan budgeten kommer. Det sker inom några dagar, säger Fredrik Thomasson (SD), regionpolitiker.

– Vi kommer skicka ett pressutskick på fredag. Kan inte kommentera det innan tyvärr, säger Sophia Ahlin (M), regionråd.

Tomten ska säljas tillbaka

Enligt vad SVT Nyheter Blekinge erfar kommer Karlskrona kommun erbjudas att köpa tillbaka fastigheten.

– Jag har inte fått några sådana besked. Men det är klart att det är en intressant fastighet som vi gärna hade köpt tillbaka till marknadspris. Det är ju entrén till vår vackra stad, säger Christopher Larsson (SD).

SVT Nyheter Blekinge har sökt Robert Lindén (SD), regionstyrelsens ordförande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.