Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar videojournalist Henrik Friberg om mötet med människor i ett internflyktingläger i Etiopien där många går hungriga flera dagar i sträck. Foto: SVT

SVT-profilen i Afrika för Musikhjälpen: ”Många starka historier”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Friberg, som vanligtvis jobbar för SVT Nyheter Blekinge, är nu på plats i Etiopien och jobbar för Musikhjälpen.

Årets tema i Musikhjälpen är ”Ingen ska behöva dö av hunger”. SVT Nyheter Blekinges videojournalist Henrik Friberg är med i teamet som är på plats i Etiopien för att visa hur torkan i landet lett till extrem matbrist.

– Det har varit många starka historier men en som sitter fast lite extra är den lilla flickan Ashu som är 11 år. Det hon verkligen vill är att jobba som regeringstjänsteman när hon blir stor för att kunna göra en förändring, säger Henrik Friberg.

Han har även tidigare år tagit en paus från arbetet i Blekinge för att jobba för Musikhjälpen.

Uppemot 783 miljoner människor är drabbade av hunger i världen och över 40 miljoner lever på gränsen till svält. Nästan hälften av alla dödsfall bland barn under fem år beror på undernäring.

Hör om ett av de berörande mötena i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.