Under lördagen har en man i 20-årsåldern med koppling till Hells Angels anhållits efter bråk vid rockfestivalen. Foto: TT/SVT

Sweden Rock: Grov misshandel med koppling till Hells Angels

Uppdaterad
Publicerad

En person med koppling till Hells Angels är anhållen för grov misshandel efter bråk vid Sweden Rock.

Under fredagskvällen ska ett bråk ha utbrutit vid Hells Angels försäljningstält utanför huvudentrén till rockfestivalen i Norje.

En man i 20-årsåldern med koppling till motorklubben greps senare under natten. Han misstänks på sannolika skäl för grov misshandel.

Den misshandlade mannen togs om hand av festivalens sjukvårdspersonal. Skadeläget är oklart.

Skedde utanför festivalområdet

Polisen är förtegen kring händelsen.

– Det skedde utanför försäljningstältet vid den stora entrén till festivalen. Den anhållne mannen har koppling till Hells Angels, säger Thomas Johansson, pressansvarig vid Polisen.

Under lördagen har förhör hållits med den misstänkte mannen, som nekar till brott.

– Nu pågår inhämtning av bevis, säger Annika Collin vid Åklagarmyndighetens presstjänst.

Svar från arrangören

I ett mejl till SVT Blekinge väljer arrangören bakom Sweden Rock Festival att lämna ett svar.  I detta tar de avstånd från alla typer av våldshandlingar.

”Säkerhet är överst på vår agenda, och vi arbetar tätt tillsammans med polis och myndigheter för att hela tiden utveckla arbetet”, skriver arrangören bland annat.

De skriver också att ”Alla som hyr mark för försäljning har tillstånd att vara där, men dessa försäljare är inte en del av den officiella festivalen”. Om Hells Angels hyrt mark av arrangören framgår inte, en följdfråga SVT Blekinge väntar svar på. Arrangören väljer samtidigt att inte svara på hur de ställer sig till att Hells Angels står där, vad det säger om festivalens säkerhet och vad som egentligen säljs.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.