Ödsligt festivalområde. I dag skulle den 29:e upplagan av Sweden Rock Festival startat – i stället tvingas bolagets vd Mats Natvig redan nu blicka mot nästa sommar. Foto: SVT

Rock-vd:n på tomma festivalområdet: ”Känns märkligt”

Uppdaterad
Publicerad

I dag skulle Sweden Rock Festival ha startat – för 29:e gången i ordningen.

Men på grund av corona gapar festivalområdet tomt.

– Det känns ledsamt, men det är som det är, säger vd Mats Natvig.

Om allt hade varit som vanligt hade 30 000 rockare gått in genom huvudentrén till Sweden Rock i Norje på onsdagen. I stället är området öde och för festivalledningen och hårdrockspubliken är ingenting sig likt.

– Vi hade en jättebra festival planerad, det känns oerhört märkligt att inte kunna genomföra den, säger Mats Natvig, vd för Sweden Rock.

Stödet för festivalen är dock stort och ungefär tre fjärdedelar av publiken som hade köpt biljetter till årets festival har valt att behålla dem till nästa år.

– Det gör vårt arbete till nästa år enklare, säger Mats Natvig.

Mats Natvig, vd för Sweden Rock. Foto: SVT

Hur har er ekonomi påverkats av att ni tvingades ställa in festivalen?

– Vi har en historiskt god lönsamhet på Sweden Rock, en stor egen kassa och en starkt ägare i bakgrunden. Vi klarar detta.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.