Sweden Rock uppmanar nu alla att inte samlas på området under årets inställda festival. Foto: TT

Sweden Rock varnar för att campa på festivalområdet

Publicerad
Sweden Rock befarar att festivalsugna besökare planerar att campa på festivalområdet trots att evenemanget är inställt. Arrangörerna går nu ut med en uppmaning till alla att skrota sådana planer.

På grund av corona är Sweden Rock inställt i år. Men nu befarar arrangörerna att många kommer att fylla tomrummet under årets uteblivna festival genom att ändå samlas på festivalområdet i Norje den 3 till 6 juni.

– Vi har nåtts av information att det finns några av er som funderar på att komma till Norje och campa nästa vecka, trots att det inte blir någon festival. Även om vi verkligen förstår att ni saknar festivalen i år – det gör vi också! – så vill vi påpeka att de tillfälliga festivalcampingarna ligger på privatägd mark, och de kommer inte att vara öppna eller bemannade, skriver arrangörerna i en uppdatering på sin facebook-sida på söndagen.

Uppmanar till tålamod

Festivalledningen uppmanar därför besökare att i stället ge sig till tåls tills festvalen kan äga rum nästa gång.

– Vi har ingen sjukvård, säkerhetsorganisation eller städning på plats. Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att undvika folkmassor kvarstår. Låt oss vara rädda om varandra, så ses vi 2021 istället, skriver arrangörerna i sin uppmaning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer