En utskjutande takdel rasade över barnens bänk på skolgården.

Taket rasade över barnens bänk

Uppdaterad
Publicerad

En del av ett utskjutande tak på Tullens förskola i Karlskrona hade spruckit av ålder och i fredags upptäcktes det att det rasat ned på bänken där barnen brukar sitta när de är ute och leker. Men inget barn var där just när det hände.

Tullskolan i Karlskrona är en äldre tegelbyggnad och en av de utskjutande takdelarna rasade i torsdags ned över en bänk där barnen brukar sitta på Tullens förskola när de är ute och leker. Bänken täcktes av damm och tegel som upptäcktes på fredagen.

– Tack och lov var det inga barn där när det hände, på torsdagen då var det ju en röd dag, det hade varit livsfarligt! Fastighetsavdelningen spärrade av området direkt och har även spärrat av delar av skolgården där och där det finns motsvarande utskjutande takdelar, säger Marina Eriksson, tillförordnad rektor för Tullskolan.

Fastighetsavdelningens första bedömning enligt rektorn är att taket rasade på grund av ålder och sprickor.

– De kommer börja arbeta med det direkt på måndag morgon, säger Marina Eriksson.

Delar av skolgården är nu avspärrade för barnens säkerhet men skolan och förskolan kommer vara öppen som vanligt imorgon måndag.

– Ja, det kommer vara öppet. Lekytan blir mer begränsad, men barnen måste vara säkra, säger Marina Eriksson.

SVT Nyheter Blekinge har även sökt Karlskrona kommuns fastighetsavdelning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.