Mannen eldade en stubbe i en grill nedanför Rödeby skidbacke. Foto: Polisens förundersökning

Tände grill under eldningsförbud – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern åtalas för att ha tänt en grill trots att det rådde totalt eldningsförbud i länet. Mannen nekar till brott.

Det var i slutet av juli som mannen bestämde sig för att tända en grill i närheten av Rödeby skidbacke. Han blev dock påkommen av en förbipasserande joggare, som sa åt honom att släcka elden. Enligt joggaren ska det då ha brunnit med stora lågor i en stubbe som mannen lagt på grillen, och omgivningen ska ha varit torr och full av växtlighet.

Mannen vägrade dock att släcka elden, och påstod att han fått tillåtelse av både räddningstjänsten och säkerhetspolisen att elda. När polisen kom till platsen höll han fast vid den versionen och menade att han även hade diplomatisk immunitet.

Nu åtalas han för brott mot lagen om skydd om olyckor, då det rådde totalt eldningsförbud när han tände elden. Mannen riskerar dagsböter, men nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.