”Barnen viktigaste frågan”

Publicerad

Efter 13 år som kommunalråd i Olofström lämnar Margareta Olsson (S) över stafettpinnen till Sara Rudolfsson (s). Nu väntar ett tufft arbete med att försöka behålla väljarnas förtroende.

Socialdemokratin har alltid legat Sara Rudolfsson varmt om hjärtat. Med en far som var socialdemokrat och aktiv inom kommunpolitiken i Olofström har det politikiska engagemanget följt henne sedan barnsben.

Efter att ha varit borta från sin hemby flyttade hon tillbaka till Kyrkhult för sex år sedan. Och med en juristexamen, några års arbetslivserfarenhet och en egen familj väljs hon ikväll till Olofströms nya kommunalråd. Och även om hennes politik mycket kommer att gå ut på att utveckla Margareta Olssons politik så har hon också sina hjärtefrågor.

– De viktigaste frågorna är barnen, att vi har en bra skola och uppväxtmiljö för barnen. Men också jobben, att vi har jobb i Olofströms kommun., att Volvo finns kvar och sen handlar det också om miljön, att skapa ett hållbart samhälle.

tuff utmaning
Det tidigare kommunalrådet Margareta Olsson (S) har varit mycket populär hos väljarna. I 13 år har hon suttit som kommunalråd i Olofström. Sara Rudolfsson är därför väl medveten om att det kommer att bli tufft att axla det före detta kommunalrådets mantel.

– Jag ska lyssna, men sen är det inte alltid man kan gå alla till mötes det vet jag. Ibland måste man fatta tuffa beslut och det tror jag väljarna förstår. Men är man bara tydlig med beslut och säger varför man fattar dem så tror jag att folk kommer att respektera en.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer