Tar strid för Marinens musikkår

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona kommun och länsstyrelsen i Blekinge skriver gemensamt brev till regeringen om den föreslagna nedläggningen av Marinens musikkår och kräver att kåren räddas.

Det är landshövding Berit Andnor Bylund och kommunstyrelsens ordförande Camilla Brunsberg som tillsammans ligger bakom brevet. Skälet är Livgardets förslag att lägga ned Marinens musikkår för att spara pengar.

– Det här är ett slag mot Försvarsmusiken i hela landet, säger landshövding Berit Andnor Bylund. Försvarsmusiken är en nationell resurs som hela landet ska ha tillgång till.

Marinmusik

Camilla Brunsberg efterlyser en långsiktighet och ett säkerställande om Marinens musikkår i framtiden.

– Det är oacceptabelt med de här återkommande förslagen att lägga ner Marinens musikkår. Varje gång det har förts fram har det saknats analyser och fakta som stödjer förslagen. Vi ber nu regeringen att kräva bättre underlag från Försvarsmakten och att se över Försvarsmusikverksamheten också ur ett kulturpolitiskt perspektiv.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Marinmusik

Mer i ämnet