Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Tioåringen Leia Sjövind är en av eleverna som får hålla på med teater i Ronneby kommuns regi igen. Foto: Konrad Olsson/SVT

Glädje på kulturskolan efter omstart: ”Saknat att få hålla på”

Uppdaterad
Publicerad

Kulturskolan i Ronneby fick ta en paus under flera månader på grund av pandemin. Nu har de kunnat öppna för sina aktiviteter igen för flera barn.

På grund av ökad smittspridning under pandemin tvingades kulturskolan i Ronneby att pausa bild- och teaterverksamheten från mitten av november. Nyligen har regeringen rekommenderat att fritids- och kulturaktiviteter för barn födda 2002 eller senare kan återupptas.

”Idel glädje”

Tack vare det har det blivit stor aktivitet igen i kulturskolans lokaler där barnen kan ägna sig åt bland annat musik, dans, bild och teater. Kulturskolechefen Suzi Koken Knutsson är en av flera som gläds åt detta.

–  Det är idel glädje från både lärarna och elevernas håll. De har saknat att få hålla på med sitt intresse och lärarna har saknat att ha eleverna här, säger hon.

Osäkert med uppvisning

Tioåringen Leia Sjövind berättar att de haft ett uppehåll på ungefär två månaders tid i teatergruppen, som leds av teaterpedagogerna Maria Almkvist och Gudrun Claesson.

Nu gör de olika övningar för att utveckla sina karaktärer där hon spelar en kaféägare som heter Pelle Pärlsocker. Kanske kan det bli en pjäs som de ska spela upp men det är osäkert i rådande pandemitider.

– Det är svårt att inte försöka skratta för min karaktär är inte så jätteglad av sig. Så det är svårt för jag är rätt glad av mig. Men jag vet inte när vi blir klara och man vet inte riktigt som det är nu, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer