Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Håkan Robertsson på Folkteatern i Ronneby tycker att arrangörer har fått alldeles för lite information om hur de ska hantera vaccinpassen. Foto: SVT / TT

Teaterchefens oro för falska vaccinbevis: ”Hjälp oss”

Uppdaterad
Publicerad

På onsdag den 1 december ska publik visa vaccinpass vid evenemang med fler än hundra deltagare. Men nu växer oron för falska vaccinpass.

Samma kväll som de nya restriktionerna om vaccinpass börjar gälla har Folkteatern i Ronneby en föreställning.

– Vi har organiserat för detta, men vi vill inte hamna i ett läge där vi inte vet vad vi ska göra om någon kommer med ett falskt vaccinpass, säger Håkan Robertsson, verksamhetsledare.

Han tycker att arrangörer har fått alldeles för lite information om hur de ska hantera vaccinpassen.

– Vi har inte fått några riktlinjer hur vi ska arbeta med detta och det är ett problem. Hjälp oss, säger Håkan Robertsson verksamhetsledare på Folkteatern i Ronneby.

”Som falskt ID på krogen”

Enligt polisen kommer falska covidpass att hamna under brottsrubriceringen urkundsförfalskning, vilket kan leda till fängelse.

– Det här är ju en lite ny företeelse. Jag tänker såhär: om vi har någon som vill komma in på krogen med falskt ID så upprättar vi en anmälan på urkundsförfalskning. Här blir det något liknande. Och då får en var gripa den här individen tills från polisen kommer till platsen och kan utreda det, säger kommunpolis Marcus Henningsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer