Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Testlabbet på Rosenholm räddas kvar Foto: SVT

Testlabbet på Rosenholm räddas kvar

Uppdaterad
Publicerad

Testlabbet på Rosenholm kommer att räddas kvar. Oppositionspartierna i Karlskrona har nu en bred majoritet för beslutet.

Oppositionen i Karlskrona går samman kring att rädda Testlabbet på Blekinge Health Arena.

Moderaterna och Kristdemokraterna lägger nu ett gemensamt nämndinitiativ i kommunstyrelsen och har då tillsammans med övriga oppositionspartier en majoritet för att rädda hälsoarenan.

– Det här är otroligt viktigt för våra barn och unga och för idrotten i Karlskrona. Att stänga ner en verksamhet som fungerar så väl är vansinnigt. Nu har vi samlat oppositionen i kommunstyrelsen för att rädda BHA, säger oppositionsråd Camilla Brunsberg (M).

Låg kostnad att driva vidare

Kostnaden för att driva Blekinge Health Arena beräknas till cirka 80 till 85 tusen kronor per månad. Moderaterna och Kristdemokraterna föreslår nu att kommunen ska fortsätta finansiera anläggningen, vars kostnad är låg i förhållande till vad andra kommunala anläggningar kostar.

– Vi kommer få stöd av både Miljöpartiet och Sverigedemokraterna, vilket betyder att vi får igenom vårt förslag till beslut i kommunstyrelsen och kan då rädda Blekinge Health Arena, säger Camilla Brunsberg.

Den styrande koalitionen fattade senare under tisdagen ett beslut att ansluta till oppositionens linje, enligt P4 Blekinge.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer