Christer Svensson kan ha Sveriges största samling Foto: SVT

Han har Elvisprylar från golv till tak

Publicerad

Lägenheten på Kungsgatan i Ronneby liknar nog ingen annan. Men det finns en naturlig förklaring. Innehavaren Christer Svensson har nämligen sparat på Elvisprylar i över 50 år.

Christer Svensson i Ronneby har samlat på Elvisprylar sedan 1960-talet, då han själv var tonåring. Han älskade Elvis Presley, Marilyn Monroe och Tommy Steele. Egentligen ville han samla på saker om alla tre men insåg tidigt att det inte skulle gå. Så han fick välja en favorit. Exakt varför det blev just Elvis Presley vet han inte.

– Jag har minst lika mycket till i förrådet, säger Christer Svensson och tittar ut över ett av rummen i lägenheten. Elvisföremålen avlöser varandra, de är staplade från golv till tak.

Störst i Sverige?

Kanske är Christer Svenssons samling den största i Sverige. Men eftersom han inte räknat alla föremålen är omöjligt att avgöra.

– Samlingen betyder väldigt mycket för mig. Jag kommer aldrig att sälja den, så mycket kan jag säga, berättar Christer Svensson.

I familjen Svenssons lägenhet spelas Elvis Presleys musik ofta på stereon. Enligt Christer Svensson är han den bästa sångaren som någonsin har funnits.

– Han spelar och sjunger all typ av musik, till och med kyrklig musik, säger han.

Av alla tusentals saker är hans favoriter de hemsydda tavlorna med Elvis Presley och Marilyn Monroe som han fick av sin fru på 60-årsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.